Zaprtost je boleč in nadležen pojav ki nas lahko doleti

Zaprtost je boleč in nadležen pojav ki nas lahko doleti

Eden izmed najbolj motečih in pa neprijetnih izkušenj, ki jih lahko dobimo, je zaprtost. Gre za grozen občutek, kadar naše telo ne mora več izločati blata, ter to vodi v razne trebušne bolečine in pa napihnjenost, katera pa sta zelo moteča.

Nedolgo nazaj pa je tudi mene doletela zaprtost. To je bilo zelo nadležno, saj mi je onemogočalo, da bi počel katere koli fizične aktivnosti, saj me je pri vsaki aktivnosti, začel močno boleti trebuh, tako da sem bil več ali manj prisiljen, da sem celoten dan preživel na postelji. Zato pa sem začel iskati različne načine na internetu, kako se rešiti zaprtosti.

Prva in seveda najbolj popularna rešitev za zaprtost je bila donat mg. Gre za vrsto gazirane vode, ki pa vsebuje veliko magnezija. Magnezij pa nam lahko pomaga pri zaprtosti, saj spodbudi de3lovanje mišic, ki so ključne za prebavo. Poleg tega pa sem zasledil tudi, da ima ključen pomen hidracija, saj bo le ta tudi pospešila prebavo. Pomembno pa je, da se držimo vode in ne sladkih pijač, saj lahko te stanje le še poslabšajo.

Ko pa sem se po nekaj časa le rešil zaprtosti, sem začel malo raziskovati, kaj je potrebno narediti, da do tega ne bo več prišlo. Sedaj, se strogo držim, da ne pojem prevelike količine sladkarij oziroma sladke hrane na splošno, saj bo ta pripomogla k zaprtosti. Prav tako je ključno, da pazimo na hidracijo. Pomankanje pijače, predvsem vode, je eden izmed glavnih razlogov, da nas doleti zaprtost. Zato vsak dan spijem vsaj tri litre vode, tako da moje telo ostane primerno hidrirano.

Ker je bila zaprtost res nadležen pojav, ki me je doletel, sedaj zelo pazim na vse naštete faktorje, saj z zaprtostjo nisem moral delati praktično ničesar. Celoten dan sem preživljal na postelji, kar pa je bilo zelo težko, glede na to da se skoraj vsak dan ukvarjam z športom.

Author: